Maandelijks opzegbaar
Levering door heel West-Europa
Direct een offerte? Gebruik de configurator
Installatie nemen wij uit handen
Menu
Meubels huren Rotterdam

Huis inrichten: van idee tot realiteit

19 september 2024
5 min leestijd

Huis inrichten: van idee tot realiteit

Een huis inrichten is een spannend, maar vooral ook een heel leuk proces. Of je nu verhuist naar een nieuwe woning of je huidige woning een complete make-over wilt geven, de manier waarop je je huis inricht heeft een grote invloed op de woonsfeer.

In deze blog geven we je woninginspiratie en praktische tips voor de inrichting van je huis. We leggen ook uit hoe je gebruik maakt van onze flexibele meubelhuuroptie. Hiermee richt je jouw woning snel, betaalbaar en stijlvol in.

Stap 1: Bepaal de stijl en je gewenste sfeer

Voordat je daadwerkelijk nieuwe meubels huurt of koopt, is het belangrijk om te bepalen welke stijl en sfeer je wilt creëren in je huis. Welke kleuren, materialen en vormen spreken je aan? En wat past bij de stijl van je woning? Het is nogal een verschil of je een authentiek herenhuis of hypermoderne nieuwbouwwoning inricht.

Voel je meer bij een strakke, moderne look? Of ben je juist meer van een warme, traditionele stijl? Misschien spreekt een bohemien of Scandinavische inrichting je aan. Wat je stijl ook is, zorg ervoor dat deze consistent wordt doorgevoerd in de verschillende kamers van je huis. Op deze manier creëer je rust en eenheid. 

Tip: Maak een moodboard met afbeeldingen van interieurs die je mooi vindt. Dit kan je helpen om je voorkeuren duidelijk te krijgen. Hierna kan je gericht op zoek gaan naar meubels en accessoires die bij jouw stijl passen.

Stap 2: Begin met de basis

Bij een woning inrichten is het belangrijk om te beginnen met de basis, het grote geheel. Dit zijn de grote meubels zoals een bank, bed, eettafel en kasten. Deze meubels vormen het fundament van je huisinrichting en bepalen voor een groot deel de stijl en sfeer in je woning. 

Hieromheen kun je de woning verder aankleden met bijpassende woonaccessoires. Kies kwalitatieve en tijdloze items, dan kun je in ieder geval een tijd vooruit!

Ben je op zoek naar woning inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in onze uitgebreide shop. We bieden een breed scala aan kwalitatieve meubelhuuropties, variërend van moderne tot klassieke designs. 

Met onze hoogwaardige meubels creëer je in een oogwenk een sfeervol interieur, zonder in één keer een grote investering te hoeven doen. Verandert je smaak of heb je na verloop van tijd andere woonwensen? Geen probleem, dankzij onze flexibiliteit vervang  je met gemak meubels en stem je deze weer aan je nieuwe wensen aan. 

Meubels huren Amsterdam

Stap 3: Kleuren en materialen kiezen

Een kleur kan een ruimte warm en uitnodigend maken, of juist koel en strak. Begin in ieder geval altijd met een neutrale basis. Hierna kan je kleur toevoegen met subtiele accessoires zoals kussens, gordijnen, vloerkleden en kunst. Ook neutrale kleuren en natuurtinten zijn tijdloos en bieden een rustige achtergrond voor meer kleurrijke accenten.

Ook op het gebied van materialen is er volop keuze. Ga je voor robuuste warme houtsoorten of juist voor koele industriële materialen, zoals metaal of glas? Wat je ook kiest, met aanvullend textiel kun je de verdere sfeer in een ruimte versterken. 

Stap 4: Goede verlichting doet wonderen

Verlichting is vaak een ondergeschoven kindje als het om interieurinrichting gaat. Toch kan dit de sfeer van een ruimte volledig veranderen.. Zorg voor een mix van verschillende soorten verlichting en hou vooral ook rekening met de functie. 

Bij KeyPro bieden we verschillende verlichting aan, voor uiteenlopende interieurstijlen. Of je nu op zoek bent naar een hanglamp voor een eetkamer, een design vloerlamp voor in de woonkamer of een lamp voor op het nachtkastje in de slaapkamer, in onze shop vind je het allemaal! 

Stap 5: Personaliseer de woning

Je huis is pas een fijne plek als het echt als thuis voelt. Met persoonlijke items zoals foto’s, souvenirs van reizen of erfstukken geef je de woning een ‘personal touch’. Ook kunst en boeken mogen natuurlijk niet ontbreken. 

Als je meubels huurt bij KeyPro, kan je deze gemakkelijk wisselen en aanvullen met persoonlijke accenten, zonder grote veranderingen in je basisinrichting aan te brengen. Dit biedt je de ultieme vrijheid om je huis steeds opnieuw te stylen, zonder hoge kosten.

Stap 6: Maak optimaal gebruik van ruimtes

Ga je een huis inrichten, dan is het belangrijk om de beschikbare ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten. Kleine ruimtes kunnen groter lijken door slim gebruik te maken van spiegels en multifunctionele meubels. Grote ruimtes kunnen worden opgedeeld in verschillende zones om zo een meer geborgen gevoel te geven.

Bij KeyPro bieden we veelzijdige meubels aan, die ideaal zijn voor zowel kleine als grotere ruimtes. Denk aan uitschuifbare eettafels, bedden met opbergruimte, en slaapbanken die je kunt aanpassen aan je wensen en ruimte.

Tips voor het inrichten van jouw woning van KeyPro

Stap 7: Overweeg het huren van meubels

Een huis inrichten kan al snel een kostbare aangelegenheid zijn. Vooral als je een starter bent en net begint, maar ook als je vaker van smaak verandert. Het huren van meubels kan dan een slimme optie zijn. 

Met meubelverhuur van KeyPro kan je hoogwaardige meubels huren voor korte of lange termijn, afhankelijk van je behoeften. Dit geeft je de flexibiliteit om je huisinrichting aan te passen, zonder grote investeringen te doen.

Meubels huren is niet alleen handig voor particulieren, maar ook voor woningcorporaties of multinationals die tijdelijke woonruimtes inrichten voor huurders/expats. Met onze huurmeubels kan je snel en eenvoudig een compleet huis inrichten.

Daarbovenop regelen wij ook nog de complete levering, montage en installatie voor je. En heb je de meubels niet meer nodig? Dan halen wij deze gewoon weer bij je op aan het einde van de huurperiode.

Wil je hier meer over weten? Op deze pagina’s lees je meer over meubels huren zakelijk en meubels huren particulier.

Hulp nodig bij huis inrichting? Je kan op KeyPro rekenen!

Een huis inrichten is een creatief en persoonlijk proces, dat de nodige tijd en aandacht vraagt. Begin met het kiezen van een duidelijke stijl. Vervolgens kan je focussen op de basismeubels, kleuren, verlichting en persoonlijke accenten. 

Weet je ondanks onze tips toch niet hoe te beginnen? Dan staat ons team voor je klaar om met je mee te denken. En met onze huurmeubels heb je maximale flexibiliteit om je inrichting naar wens aan te passen aan je veranderende smaak en behoeften, zonder grote financiële verplichtingen.

Liever persoonlijk contact?  Laat je gegevens achter via ons contactformulier en we nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Volg ons op onze socials!

Wellicht ook interessant